Catering dietetycznydla wymagających

Menu w najbliższym tygodniu - Dieta Życia

2021-04-14 (środa) ;I śniadanie: Kokosowy baton ryżowy z naturalnym jogurtem kakaowym (mleko, jaja, orzechy) ;II śniadanie: Wędlina drobiowa z serkiem capresi, pastą warzywną i chlebem (mleko, gluten) ;obiad: Pierogi z soczewicą, pieczarkami i duszonymi warzywami (sezam, gluten, mleko, jaja) ;podwieczorek: Sałatka owocowa (brak) ;kolacja: Ratatouille z brązowym ryżem i fetą (mleko) 2021-04-15 (czwartek) ;I śniadanie: Sałatka z mini mozzarellą, warzywami, komosą ryżową i dressingiem musztardowo-miodowym (mleko, gorczyca) ;II śniadanie: Tropikalna jaglanka z ananasem i mango (mleko) ;obiad: Gulasz z dziczyzny z figami w sosie śliwkowym, kaszą gryczaną i pieczonymi warzywami (seler, gluten) ;podwieczorek: Kruche ciasto z czerwoną porzeczką i bezą (mleko, gluten, jaja) ;kolacja: Kapuśniak z ziemniakami (seler) 2021-04-16 (piątek) ;I śniadanie: Granola owsiana z serkiem homogenizowanym i musem wiśniowym (orzechy, mleko) ;II śniadanie: Pasta z czarnej soczewicy ze świeżymi warzywami i waflami ryżowymi ;obiad: Dorsz w sosie koperkowym z ryżem i surówką z cukinii i pomidorów (ryby) ;podwieczorek: Kisiel gruszkowy z wanilią ;kolacja: Lasagne z tofu i kalafiorem romanesco (soja, gluten) 2021-04-17 (sobota) ;I śniadanie: Jajka sadzone z warzywami, winegret bazyliowym i pumperniklem (jaja, gorczyca, gluten) ;II śniadanie: Koktajl śliwkowy (mleko) ;obiad: Rolada z indyka w sosie cebulowym z ziemniakami i surówką z kapusty włoskiej ;podwieczorek: Ciasteczka owsiane z orzechami, sezamem i syropem klonowym (mleko, gluten, jaja, orzechy, sezam) ;kolacja: Kaszotto selerowe z warzywami i prażonymi pestkami dyni (seler, gluten) 2021-04-18 (niedziela) ;I śniadanie: Cytrynowe pancakes z musem morelowo-brzoskwiniowym (mleko, gluten, jaja) ;II śniadanie: Krem z pieczonej papryki z zapiekanym serem lazur (seler, mleko) ;obiad: Makaron ryżowy z piersią kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z warzywami po chińsku (seler, soja) ;podwieczorek: Brownie czekoladowe z chilli (mleko, gluten, jaja) ;kolacja: Tarta gryczana z kalafiorem, bakaliami i sosem z zielonych pomidorów (jaja, orzechy) 2021-04-19 (poniedziałek) ;I śniadanie: Makaron z waniliowym twarożkiem i musem malinowym (mleko, gluten) ;II śniadanie: Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów z warzywami i waflami ryżowymi ;obiad: Pierś z kurczaka w sosie ziołowym z duszonymi warzywami i ryżem (mleko) ;podwieczorek: Czekoladowy biszkopt z nutą rumu i pomarańczą (mleko, gluten, jaja) ;kolacja: Kapuściane leczo z kaszą pęczak i skwarkami z tofu (gluten, soja) 2021-04-20 (wtorek) ;I śniadanie: Caprese z pomidorami, sosem balsamicznym i grahamką (mleko, gluten) ;II śniadanie: Koktajl porzeczkowy z graviolą (mleko) ;obiad: Pierś indyka w sosie brokułowym z kaszą gryczaną niepaloną i surówką z kapusty ;podwieczorek: Kisiel z owoców leśnych (sezam) ;kolacja: Caponata z komosą ryżową i orzechami włoskimi (orzechy) 2021-04-21 (środa) ;I śniadanie: Baton owsiany z jabłkiem i cynamonowym jogurtem naturalnym (mleko, jaja) ;II śniadanie: Sałatka z polędwiczkami kurczaka, warzywami, ryżem i sosem tysiąca wysp (mleko) ;obiad: Makaron w sosie porowym z duszonymi warzywami i pulpecikami z soczewicy (gluten, orzechy) ;podwieczorek: Sałatka owocowa (orzechy) ;kolacja: Flaczki z boczniaków z chlebem (seler, gluten) 2021-04-22 (czwartek) ;I śniadanie: Pasztet z zielonej soczewicy z pastą warzywną i pieczywem chrupkim (gluten) ;II śniadanie: Smoothie wiśniowo-gruszkowe z miętą i babką płesznik ;obiad: Pieczeń wołowa w sosie grzybowym z kaszą jaglaną i surówką z kiszonego ogórka ;podwieczorek: Truskawkowy pudding z tapioki (mleko, orzechy) ;kolacja: Pieczone ziemniaki z frytkami warzywnymi i serkiem wiejskim (mleko) 2021-04-23 (piątek) ;I śniadanie: Ryżanka mango lassi (mleko, orzechy) ;II śniadanie: Pasta jajeczna z warzywami i chlebem (jaja, gluten) ;obiad: Krokiety ruskie z duszonymi buraczkami (gluten, mleko, jaja) ;podwieczorek: Ciasto drożdżowe z suszonymi morelami (mleko, gluten, jaja) ;kolacja: Pizza z brokułem, mozzarellą i sosem czosnkowym (gluten, mleko) 2021-04-24 (sobota) ;I śniadanie: Tortilla z twarożkiem szczypiorkowym i świeżymi warzywami (gluten, mleko) ;II śniadanie: Musli z kakaowym jogurtem naturalnym (gluten, orzechy, mleko) ;obiad: Cielęcina w żółtym sosie curry z ryżem brązowym i surówką z czerwonej kapusty (orzechy) ;podwieczorek: Waniliowa panna cotta z musem jagodowym (mleko, orzechy) ;kolacja: Fasolka po bretońsku z pomidorami i kaszą jaglaną 2021-04-25 (niedziela) ;I śniadanie: Chlebek bananowy z pieczonymi gruszkami (mleko, gluten, jaja) ;II śniadanie: Polenta kukurydziana z pieczoną cukinią z ziarnami kolendry (mleko, jaja) ;obiad: Gołąbki drobiowe w sosie koperkowym z ziemniakami i kalafiorem ;podwieczorek: Ciasto zielony mech z granatem (mleko, gluten, jaja) ;kolacja: Chrzanowa zupa krem z grzankami (seler, gluten)
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel